Zwemmen

Al meer dan 60 jaar zwemplezier

Wat begon met alleen een zwemclub is uitgegroeid tot een zwem- en poloclub, met tal van zwemactiviteiten. Iedereen die graag in het water is kan bij Wetterwille terecht.
Onze afdeling zwemmen houdt zich bezig met het wedstrijdzwemmen. We starten met de kinderen die met een zwemdiploma op zak bij ons komen. Op woensdagmiddag wordt deze kinderen op speelse wijze techniek en een stukje conditie bijgebracht. Zij hebben hun eigen competitie (de Friese vijf) en krijgen hier als ze willen de eerste wedstrijdervaring. Vervolgens kunnen ze doorstromen naar de selectie, waar ze tot en met 12 jaar aan de Speedocompetitie mogen deelnemen.

Speedo organiseert in sommige vakanties 2-daagse trainingskampjes. Tijdens zo’n kamp wordt dan een bepaalde zwemslag behandeld, aangevuld met sport en spel. Doordat alle clubs uit de regio hieraan deelnemen, worden kinderen die wat verder van het organiserende bad wonen in een gastgezin geplaatst. Hierdoor ontstaan vaak leuken contacten over en weer. Bovendien wordt door Wetterwille deelgenomen aan de districtscompetitie. Deze competitie bestaat uit vijf wedstrijden per seizoen. Deze competitie bestaat uit verschillende niveaus (A t/m D) en binnen deze niveaus kan gepromoveerd worden. Door middel van het halen van limieten kunnen de zwemmers zich kwalificeren voor de Friese zomer- en winterkampioenschappen.

Tijdens deze wedstrijden kunnen zwemmers zich op het hoogste Friese niveau met elkaar meten. Door de jaren heen heeft Wetterwille ook een aantal talenten afgeleverd welke op Landelijk niveau zwemmen. Het seizoen wordt in juni altijd afgesloten met de clubkampioenschappen, waar de poloërs zich op korte afstanden meten met de zwemmers. Dit geeft soms verassende uitslagen, want de polozwemmers beschikken natuurlijk over enorme explosieve krachten. Kortom er is veel te beleven bij Wetterwille, en ondanks het feit dat zwemmen een individueel gebeuren is, wordt door het competitie element en de kampen ook zeker een teamgeest geschapen.

Trainingstijden

Dag
Van-Tot
Doelgroep
Maandag17.00 – 1800Selectie
 17.00 – 18.00Groep 3 F5 (gevorderde jeugd)
 20.45 – 21.45Fitzwemmen
   
Dinsdag18.00 – 19.00Selectie
 18.00 – 19.00Minioren
   
Woensdag17.00 – 18.30Groep 1 F5 (beginnende jeugd)
 17.00 – 18.30Groep 2 F5 (gevorderde jeugd)
 17.00 – 18.30Fitzwemmen (inhaalmoment 1 baan)
   
Donderdag18.45 – 20.00Selectie
 18.45 – 20.00Minioren
   
Vrijdag18.45 – 20.00Selectie
 18.45 – 20.00Minioren

Fitzwemmen

Op de Maandagavond van 20.45 tot 21.45 is er Fitzwemmen. Voor alle volwassenen die op een gezellige en ontspannen manier baantjes willen zwemmen voor hun beweging, of die fanatiek aan hun conditie willen werken. Je kunt aansluiten bij hetgeen je het beste past. Een trainer begeleid deze groep en zorgt iedere week voor een nieuw zwemschema.

Lijkt het je leuk om eens mee te doen? Kom dan eens bij de training, je kunt een paar keer vrijblijvend proberen.